26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPhalenopsis, orhideea-fluture

Phalenopsis, orhideea-fluture

Aceasta orhidee de apartament este originara din Indonezia. Numita si orhideea-fluture (datorita florilor sale care amintesc de forma fluturilor), Phalenopsis este, fara indoiala, cea mai facila si cea mai florifera (infloreste de cel putin sase ori pe an) dintre toate orhideele. Este recomandata in mod special pentru incepatorii care doresc sa creasca orhidee in locuintele lor.


Situata chiar la fereastra, protejata de perdea, Phalenopsis infloreste foarte frumos pe parcursul a mai multe luni. Phalenopsis apreciaza temperatura apartamentelor noastre.


Ea traieste bucuroasa intr-o bucatarie, chiar si in apropierea aragazului, unde exista adesea apa care fierbe, având un important aport suplimentar de umiditate atmosferica.


Temperatura influenteaza talia si numarul de pete de pe flori; cu cât este mai cald, cu atât vor exista mai multe pete, dar mai mici, pe când la scaderea temperaturii petele vor fi mai mari, dar mai putin numeroase.


In cursul iernii, o temperatura de 17-18 grade Celsius si udarea la intervale mai mari de timp permit plantelor sa aiba un relativ repaus, dupa care, la venirea primaverii, urmeaza o spectaculoasa reinflorire.


Pentru a reusi pastrarea unei orhidee de apartament intr-un spatiu cu o umiditate atmosferica relativ mica (cum este cea din locuinte), se poate aseza ghiveciul pe un pat de pietris sau de argila.


Ghivecele nu trebuie sa intre in contact cu apa din recipient.


In mod curent, substratul de cultura contine una sau mai multe dintre urmatoarele ingrediente, in diferite proportii: bucati mici de scoarta de rasinoase, perlit, turba grosiera de muschi, nisip, spartura de roci vulcanice, pamânt de frunze de stejar, dolomit, ca solutie-tampon pentru aciditatea amestecului si ingrasaminte.


Phalenopsis se fertilizeaza bilunar, in perioada de inflorire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS